Urenregistratie software

Time management en urenregistratie

Wist u al dat ongeveer 40% van het personeel meer tijd besteedt aan projectwerk dan ze zelf zeggen? Dat loopt natuurlijk nogal in de papieren, want deze uren worden ook niet doorberekend aan de eindklant. Om dat gat zo goed mogelijk te dichten, bestaat TimeTick Timesheet Pro: de urenregistratiesoftware voor kleine én grote bedrijven.

Bij effectief timemanagement komt nogal wat kijken, maar het begint allemaal met een goede urenregistratievoor uw hele onderneming. De vraag is tenslotte: waar wordt de tijd besteed en hoe kunnen we dit verbeteren?

"Tijd is uw kostbaarste goed. In tegenstelling tot geld, kunt u tijd niet sparen. Alleen besparen."

Project management

Kunt u antwoord geven op de volgende vragen?

 • Hoe winstgevend was het laatste project?
 • Wat moet er gefactureerd worden en wanneer?
 • Welke projecten dreigen uit planning te lopen?
 • Wat is er besproken met de klant, en door wie?
 • Welke milestones zijn er bereikt en wanneer is de volgende?

 Stuk voor stuk vragen die op elk moment beantwoord kunnen worden met de  urenregistratie software van TimeTick.

Zet serieuze stappen met Timesheet Pro →

 

Welke problemen los ik op met degelijke urenregistratie software?

Het wordt interessant wanneer uren op de juiste projecten geboekt worden. Hier zit een gewenning aan vast en het moet bijna een ritueel worden om dit op z'n minst dagelijks te doen. Dan kunt u hier nuttige informatie uithalen. Stel dat er op Project A 3 uur geboekt wordt en 3,5 uur op project B. Dit is in totaal 6,5 uur. Op basis van een werkdag van een uur betekent dit dat er 1,5 uur "verloren" is gegaan.

Nu is het woord "verloren" eigenlijk een misplaatste term, omdat er in die tijd vaak wel zaken geregeld worden. Dat ene telefoontje, dat ene mailtje, al die werkonderbrekingen die hun impact hebben op de effectiviteit van medewerkers. Maar het is de bedoeling om inzicht te krijgen in die verloren uren: de medewerker kan er immers ook weinig aan doen dat hij of zij gebeld wordt of het hemd van het lijf gevraagd wordt door een collega. Maar er moet naar gestreefd worden dat ook deze zaken worden geboekt op een project of op een algemeen dossier voor randwerkzaamheden.

Hoe helpt de urenregistratie software van TimeTick hierbij?

De drempel om uren te registreren moet zodanig verlaagd worden, dat medewerkers het niet meer als een last ervaren. Dit doet TimeTick op drie manieren:

 • Door een "Direct uren boeken" functionaliteit waarbij achter elkaar geboekt kan worden
 • Door automatisch het laatst geselecteerde project te onthouden, zodat alles de volgende dag nog exact zo staat als het achtergelaten is
 • Door todo-lijstjes te koppelen aan projecten en de losse taken in een paar seconden om te kunnen zetten in een urenregistratie

Deze laatste functie verdient wat extra aandacht. Het (inmiddels bewezen) concept is dat men regelmatig de lijst met taken doorgaat en deze alvast in het systeem zet met een urenindicatie. Deze indicatie is bedoeld voor henzelf, om awareness te creëren van de tijd die ze kwijt zijn aan taken. Bij het omzetten naar een urenregistratie kan hier een ander aantal neergezet worden en wordt de taak gemarkeerd als voltooid.

Het voordeel hiervan is dat er twee soorten gegevens worden geregistreerd, terwijl het voor de medewerker juist een handige tool is om hun todo-lijstje bij te houden:

 • Hoe veel tijd denkt de medewerker kwijt te zijn?
 • Hoe veel tijd spendeert de medewerker daadwerkelijk?

Dit geeft nuttige informatie. Bij de calculatie van een nieuw project, kan in de marge rekening gehouden worden met een realistische uitloop. U heeft namelijk keiharde data die bewijst dat projecten een X percentage uitloop hebben.

Het gebruik van Milestones

Een project bestaat in de basis altijd uit ongeveer dezelfde opstelling. Dit is de klassieke vorm van inititatie tot en met oplevering en nazorg waar u vast mee bekend bent. Het meest interessante gebeurt natuurlijk in de uitvoering van het project en hiervoor zijn in onze software Milestones in het leven geroepen. Uren kunnen hierdoor ook op een Milestone worden geregistreerd, zodat ook gekeken kan worden welke deliverables van het project de meeste tijd in beslag hebben genomen.

Het is natuurlijk niet verplicht om op Milestones te boeken en algemene projectwerkzaamheden kunnen dan ook gewoon direct op het project geboekt worden. Het biedt bij goed gebruik echter wel de mogelijkheid om meer en meer inzicht te krijgen in de intensiteit van onderdelen van het project en echte "tijdvreters" te lokaliseren.

Welke andere functionaliteiten biedt de software?

Dit is uiteraard afhankelijk van het gekozen pakket, maar alle pakketten (van onze gratis urenregistratie software tot Timesheet Pro) bieden een minimale set aan functionaliteiten:

 • Relatie- en klantenbeheer
 • Projectbeheer
 • Tarievenbeheer
 • Exportfunctionaliteiten met filters op relaties en projecten

In het Timesheet Pro pakket wordt flink uitgepakt met aanvullende functionaliteiten. Hier is ook een CRM-module voor beschikbaar, die naadloos integreert met bestaande projecten en klanten.

U kunt onze urenregistratie software gratis proberen, door een account aan te vragen via de volgende knop. We zijn u graag van dienst en bij vragen verwijzen we u graag door naar onze contactpagina.

 

Een account aanmaken →

 

 

Wij zijn het startblok.
Jij bent de topsporter.

Waarom software van TimeTick?