Blog overzicht

3 urenregistratie tips die je direct kunt gebruiken!

woensdag 22 november 2017

Urenregistratie is in principe niet leuk. Althans, wanneer je uitgaat van urenregistratie op de traditionele manier. Een lijst invullen met welke uren op welk project geboekt zijn en wat je in die tijd hebt gedaan. Als je het ons vraagt, is dit ouderwets. We kunnen een man op de maan zetten, maar de urenregistratie nuttiger inzetten dan dat, is een probleem. Deze tips brengen de maan van de urenregistratie wat dichterbij!

Even tussendoor.. deze tips werken natuurlijk het beste in combinatie met onze urenregistratie software! ;-)

Tip 1: Registreer ook die 5 minuten

Het kost je net even 10 seconden om die 5 minuten voor die klant te registreren. Maar waarom zou je het niet doen? Het kost je toch tijd en het is fijn om te weten waar die tijd gebleven is. Nu weet je het nog, maar volgende week woensdag ben je het misschien al kwijt. Je urenregistratie is een manier voor jezelf (en voor je eventuele leidinggevende) om terug te kunnen zien wat er precies gebeurd is. Het geheugen van een mens laat tenslotte nog wel eens wat steken vallen.

ZZP-er? Maak gebruik van onze gratis urenregistratie software!

Gratis account aanmaken

 

Tip 2: Gebruik de todo-functie

Op het dashboard van onze urenregistratie software staat een enorm handige functie om uw todo-items direct aan uw project te koppelen. Het voordeel is daarbij dat u deze direct om kunt zetten in een urenregistratie wanneer u ermee klaar bent. En niet alleen dat: als je een ureninschatting aangeeft, weet de projectleider meteen hoeveel tijd er nog in bepaalde zaken gaat zitten. Dat scheelt weer een vergadering.

Meer dan 50 medewerkers? Dan hebben wij dé software voor uw bedrijf!

Probeer Timesheet Pro voor 30 dagen gratis 

 

Tip 3: Schuif het niet voor je uit

Het is zo aanlokkelijk... "die uren boek ik straks wel even". Het broodje op je bureau loert naar je en je hebt na al dat harde werken wel een pauze verdiend. Dat laatste willen we natuurlijk niets aan afdoen, maar ga je die 10 seconden echt missen? Dan kun je eventueel ook 10 seconden later beginnen na je pauze en ga je er wel met een goed gevoel in ;-)

 

Begint u uit uw Excel lijsten te groeien? Dan hebben wij de oplossing voor u!

Probeer Timesheet Basic voor 30 dagen gratis

 

Bonus Tip 4: Zet je e-mail af en toe even uit

Dit gaat natuurlijk over meer dan alleen je urenregistratie, maar het is een waarheid als een koe: mensen zijn slecht in multitasken. In de dagelijkse drukte met WhatsApp, Facebook, Instagram, Twitter, et cetera et cetera, is het al een drama om aan je werk toe te komen. Als je in ieder geval je e-mail simpelweg iedere twee uur even checkt, dan mis je niets maar heb je wel een stuk minder onderbrekingen. Want werkonderbrekingen kunnen mensen ook al niet zo goed tegen.Reageren?
Ondernemen is topsport.
Topsport is focus.
Ondernemen is focus.
Verleg uw focus: de uitgebreide rapportages van TimeTick helpen u sterke en zwakke punten te lokaliseren.

Waarom software van TimeTick?