Blog overzicht

Waarom Excel gevaarlijk is voor jouw bedrijf

dinsdag 15 oktober 2019

Ik val maar met de deur in huis. Tot wel 90% van de Excel-bestanden bevat fouten. Het is zelfs zo erg dat in een heel specifiek geval, twee Amerikaanse economen van Harvard University (Reinhart and Rogoff) een catastrofale fout hebben gemaakt die impact heeft gehad op miljoenen mensen. Daarnaast kom je meer verhalen tegen: verborgen cellen, verkeerd knip- en plakwerk, fouten in formules of macro's... het houdt maar niet op.

Het is des te frappant dat bedrijven voor hun meest vitale bedrijfsonderdeel (de facturatie) nog altijd urenregistratie in Excel gebruiken. De facturen gaan naar klanten, de urenoverzichten worden intern gebruikt voor de salarisadministratie.. en stapje voor stapje wordt het verschil tussen werkelijkheid en de spreadsheet steeds groter.

De oplossing is dichterbij dan je denkt
En de oplossing is nog eens enorm simpel ook: stop met het misbruiken van Excel voor allerlei taken waarvoor het pakket niet ontwikkeld is. Eenvoudige statistieken draaien, dat kan natuurlijk met Excel, maar waarom zou je daar PowerBI niet voor gebruiken? Een pakket dat er specifiek voor is gemaakt.

Waarom zou je ook niet gewoon fijne, overzichtelijke urenregistratie software gebruiken? Wil je dan alsnog gebruik maken van Excel voor andersoortige rapportages, gebruik dan gewoon de Excel export en speel daarmee. Op die manier blijft de originele data altijd veilig in de cloud en is de impact van fouten een heel stuk minder.

Waar gebruik ik Excel wél voor?
Je kunt Excel prima gebruiken voor eenvoudige calculaties, automatische tabellen en overzichten die je eenmalig nodig hebt en aan hele specifieke eisen moeten voldoen. Maar merk je dat zaken vaker dan eens voorkomen, stuur dan een mailtje naar info@timetick.nl met je wensen. Dan gaan we kijken of we dit betrouwbaar, zonder tussenkomst van Excel, voor je kunnen realiseren.

 

Ondernemen is topsport.
Topsport is focus.
Ondernemen is focus.
Verleg uw focus: de uitgebreide rapportages van TimeTick helpen u sterke en zwakke punten te lokaliseren.

Waarom software van TimeTick?