Urenregistratiesoftware

Wat is het doel van urenregistratiesoftware?

In iedere organisatie gaan uren verloren. Gemiddeld is dit zelfs 37% van de tijd. U hoort dan ook wel eens de kreet "tijd is geld". Dit is niet helemaal waar, want geld kunt u sparen en tijd niet. Door het verlies van tijd tegen te gaan en misschien wel met de helft te verminderen, vergroot u uw capaciteit zonder de kosten te verhogen.

Urenregistratie en projecten

Een veelgebruikte manier om tijd effectief te monitoren, is door het gebruik van projecten. Alles met een begin- en einddatum is in principe een project. Binnen projecten kunnen urenregistraties op een tariefgroep geboekt worden, wat u kunt zien als een 'soort werkzaamheden'. Dit biedt een interessant perspectief, omdat hiermee in kaart kan worden gebracht waar tijd verdwijnt.

Heeft u bijvoorbeeld een programmeur in dienst, maar is deze de helft van de tijd met klanten aan het bellen, kunt u duidelijk zien dat er iets misgaat in de verdeling van de taken. Als manager kunt u dan bijsturen, wat een vergroting van de capaciteit met zich meebrengt. De bottom-line is: iedereen moet doen waar hij goed in is.

Hoe haalt u deze managementgegevens gemakkelijk naar boven?

De software van TimeTick biedt een hele mooie optie om deze gegevens in te zien. U kunt in één oogopslag zien aan welke projecten een medewerker heeft gewerkt, wat hij of zij gedaan heeft, in welke tariefgroep en welk percentage dat van het geheel is. Op die manier ziet u heel snel of projecten in goede banen lopen en of er bijgestuurd moet worden. (In TimeTick kunt u dit vinden onder de 'Management' tab.)

Natuurlijk heeft u ook een uitgebreid projectoverzicht, waarin u kunt zien of uw projecten over tijd of over budget dreigen te gaan. Ook dit overzicht is zeer waardevol in het waarborgen van de winstgevendheid van uw projecten.

Mijn organisatie heeft meer structuur nodig, hoe doe ik dat?

Structuur is vaak nodig wanneer een bedrijf snel groeit en daar een helpende hand bij kan gebruiken. Dat u inziet dat er behoefte is aan software als die van TimeTick, betekent dat uw organisatie succesvol is. De eerste stap is het aanmaken van een account. Dit kunt u hier doen. U geeft in een handomdraai uw medewerkers en klanten op, maakt direct uw eerste project aan en u kunt beginnen met verbeteringen doorvoeren in uw organisatie. Zo eenvoudig kan het zijn!

 

Wij zijn het startblok.
Jij bent de topsporter.

Waarom software van TimeTick?